Pretraga putovanja

Zimovanje 2012 putovanja

Ribarska Banja > Specijalna bolnica Ribarska Banja

Sopstvenim prevozom

..kraljevska banja, lider zdravstvenog turizma..

Specijalna bolnica Ribarska Banja

Opis

Ribarska Banja danas važi kao centar od velikog poverenja za rehabilitaciju pacijenata sa koštanim oboljenjima, problemima i povredama. Pored svoje primarne medicinske svrhe, Ribarska Banja Vam pruža velike mogućnosti za porodični odmor, opuštanje, sport i rekreaciju.
U Ribarskoj Banji imte na rasplaganju 6 mineralnih izvora lekovite vode od 38 do 42°C, pa se ubrajaju u homeoterme i hipoterme. Lekovita voda Ribarske Banje, predstavlja predmet interesovanja kroz istoriju još od 19. veka, kada je i dokazana njena lekovitost. Potencijal Ribarske Banje je primetio i Kralj Petar I Karođerđević koji je i svečano otvorio Ribarsku Banju 1904. godine. U čast Kralju, u Ribasrkoj Banji je podignut bronzani spomenik u prirodnoj veličini.

Specijalna bolnica Ribarska banja ima 510 ležaja. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne sa kablovskom TV, kupatilom, mini kuhinjom i terasom.Smeštaj je organizovan u vilama kojih ima devet : Srbija, Bosna, Hercegovina, Vojvodina, Dalmacija, Slavonija, Hrvatska, Crna Gora i vila Pogled. Osim vile Pogled i vile Vojvodine sve vile izgrađene su krajem 19.tog i početkom 20.og veka i spadaju u zakonom zaštićene objekte. Renovirane su u skladu za dabašnjim zahtevom gosta ali su zadržale svoju originalnu spoljašnost.
Bolnica je opremljena savremenim aparatima za fizikalnu medicinu i medicinsku rehabilitaciju za tretman bolesnika.
Posetiocima Ribarske Banje su na raspolaganju tereni za košarku, fudbal i odbojku, kao i otvoreni bazeni.
Boravak u Ribarskoj Banji možete ulepšati posetom manastirima Sv.Roman i Pokrov Presvete Bogorodice u Đunisu, nedaleko od Ribarske Banje.

Krajem prošle godine u okviru kompleksa počeo je sa radom jedan od najmodernijih  WELLNESS & SPA centara u zemlji. Reč je o jedinstvenom Wellness centru koji obuhvata tradicionalnu zdravu hranu, otvorene i zatvorena bazene sa lekovitom mineralno vodom temperature 38oC, hidromasažere, biserne i jakuzzi kade, preko 20 oblika masaža, aqua-bic i fitness aktivnosti, saune, šetnju po čistom planinskom vazduhu i još mnogo toga.

Indikacije:

  • stanja posle koštanih preloma i operacija na kostima
  • svi oblici reumatizma (zapaljivi, degenerativni i vanzglobni)
  • kontrakture zglobova
  • deformacije kičmenog stuba
  • posttraumatska i postoperativna pareza i pareze nerava
  • hemiplegije
  • hemipareze